Badet brød – pan bagnat

Denne sydfranske specialitet er perfekt street food. Jeg vil mene, at man får den rette bagnat-oplevelse, sålænge fyldet indeholder fennikel, peberfrugt, basilikum, olivenolie, æg, tun.

Derfor:

– vælg et brød, som kan omslutte salaten: focaccia, bedstes franksbrød uden birkes, dit grovbrød, et persisk fladbrød, tortillas fra Finland (Santa Maria), etc

– kog et æg per mand (evt i vandbad 74 grader, 35 min)

– lav en salat med hvad du har, hvor mandolinet fennikel og peberfrugt indgår, og gerne modne tomater. Smag til med mandolinet løg og hakket basilikum. Vendes med god olivenolie, citron, salt, peber, evt hvidløg

– fyld brødet med tun (dåse, grillet, sous vide), salaten, og ægget i skiver/stykker, og evt et par ansjosfilletter.

Velbekomme!

One thought on “Badet brød – pan bagnat

  1. Pingback: Kødfri street food | Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s