Grøn-hvid-grøn

Grøn: Kog grønne linser fra Puy eller Berry som anvist på pakken men kog dem gerne i en kraftig hønse-grøntsagsfond (den hurtige: halv Oscar høns/grøntsag). Hæld evt overskydende vand fra. Tilsæt hakket dild, skalotteløg, hvidløg efter smag. Smag til med nødeolie (fx mandel, valnød, eller hasselnød), god rødvinseddike, skarp chilisauce (fx Tabasco Buffalo sauce), friskkværnet peber, salt. Lad trække.

Hvid: Mens linserne koger, tager du en pande, der kan rumme 3 hvide asparges per mand. I bunden kommer du 40g smør per 6 asparges. Bunden dækkes endvidere med 1 ternet halv-syrligt æble per seks asparges samt 50g tyndtskåret lardo, guanchiale, eller virkelig fed, lufttørret bacon. På med en håndfuld hakket bred persille per 6 asparges. Ovenpå kommer du de skrællede asparges. Braiserer til din favorit asparges-konsistens er nået – ca ti minutter. Kog evt ‘sovsen’ lidt ind. Smag til med salt og peber og sukker.

Grøn: Lav en grøn salat.

På hver tallerken kommer du en række linser, asparges i midten, og grøn salat på den anden side.

Velbekomme!

One thought on “Grøn-hvid-grøn

  1. Pingback: World under water | Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s