Indisk riveret med dip

Denne ret er en fin snack, forret eller let frokost.

Start med at lave din dip. Den skal være sur-sød. Den kan være baseret på løg, og eller tomat, og eller fennikel, og eller æbler-pærer-mango. Start med at gøre nogle strimlede løg bløde i god rapsolie (1 løg per person der skal spise dip). Tilsæt en tsk sorte sennepsfrø per løg. Tilsæt hvidløg og chili (tør, frisk?) efter smag. Tilsæt 1/2 tsk knust spidskommen og ditto korianderfrø per løg. Tilsæt evt yderligere ingredienser såsom hakket tomat og eller én af de andre nævnt ovenfor. Tilsæt vand, så det dækker. Tilsæt 1 spsk eddike per løg. Lad dippen simre, til det hele er blødt og rart, og konsistensen er tyk. Smag til med salt, sukker, eddikke, peber (tellicherry om muligt) og evt mere chili.

Du kan også bare blende to håndfulde koriander, og eller mynthe (eller andet krudt) med limesaft og sukker og lidt salt samt lidt frisk chili og evt lidt løg og hvidløg. Evt med lidt vand. Evt lidt kværnet hvid peber.

Nu til riveretten: Riv eller fintsnit forskellige grøntsager, og hold dem adskilt. Rodfrugter, løg, kål, kraftige blade (spinat, rødbede, sølvbede etc). To håndfulde revet grøntsag til én person. 

Lav en batter af kikærtemel, salt og vand. Den skal være tyk som havregrød. Du skal bruge 1 dl batter til 3 dl revne grøntsager. Tilsæt 1/4 tsk bagepulver, 1/2 tsk asafoetida, 1/2 tsk gurkemeje, lidt stødt tørret chili per 2 dl kikærtemel.

Bind hver slags reven grøntsag sammen med batter. Batteren skal kun lige binde det revne eller strimlede sammen. Scoop en kage op med en ske, og kom på en varm pande med god rapsolie til panden er fuld. Steg sprød samtidig med grøntsagerne ikke er rå i midten.

Er du til raita river du lidt agurk eller nogle af de samme grøntsager som ovenfor og blander med fortyndet græsk-tyrkisk 10% yoghurt (eller skyr). Smag til med salt, peber, knust spidskommen eller garam masala. Tilsæt evt hvidlød. Smag evt til med citron eller lime. Smag evt til med chili. Tilsæt helt sikkert hakket krudt (krydderurter).

Velbekomme!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s