Indisk peanut-sesam-koriander sauce

Når den står på indisk mad, er det ofte bælgfrugterne, der leverer proteinerne og andre kødlige egenskaber. Denne sauce, som er udviklet af Kaushy Patel fra den Gordon Ramsay promoverede restaurant Prashad, har også kødlige egenskaber. Den giver den samme smagsmæssige fylde til en ret som kød, og jordnødderne og sesamfrøene er leveringsdygtige i alverdens næring. Sidst men ikke mindst smager denne sauce helt fantastisk!

Rist 100g jordnødder i lidt olie, til de er gyldne. Tilsæt 20g sesamfrø og rist med det sidste minut. Op i din foodprocessor med 2 grønne chili uden kerner, 2 ikke-kinesiske fed hvidlød, 2 tsk spidskommen, 1 tsk salt og sukker, to håndfulde frisk koriander, 4 spsk citronsaft, 4 spsk god olie. Kør. Spæd evt op med vand, og smag til med salt, sukker, evt mere chili.

Kom denne sauce oven på dine indiske favoritter uden kød.

Velbekomme!

3 thoughts on “Indisk peanut-sesam-koriander sauce

  1. Pingback: Fedt er fedt | Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s