Østers med æble-jordskok salsa

Hvis du skal lave salsa til 12 østers, starter du med at varme en halv dl almindelig eddike op med en dl vand, et drys salt og peber og maltsirup eller anden sirup, så du får en sur-sød lage.

Lav tynde skiver af halv jordskok halv dansk ikke-overvandoverislet æble (et æble fra din egen have eller et biodynamisk eller et økologisk (hver forsigtig med den sidste kategori). Mange æbletræer bliver tvangsvandet og æblerne bliver derefter). Der skal være en god håndfuld i alt. Hak lidt løvstikke eller bred persille og kom sammen med. Kør et par gange på en foodprocessor, så du får en grov salsa.

Den afkølede lage hældes over, og det hele trækker 10 minutter. Kom lidt mere eddike i, hvis du vil have mere syre. Kom en skefuld på hver østers.

Spises som forret eller med ristet brød dryppet med god olie og salt samt en kartoffel-holdig salat.

Velbekomme!

One thought on “Østers med æble-jordskok salsa

  1. Pingback: Øv og æg | Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s