Thai-kantareller med soyabønner

Tom Kha, suppe på kylling – galangal – kokosmælk, er et meget fint eksempel på det ypperlige i Thai-køkkenet. Men prøv at lave den som et måltid med nudler, grøntsager, soyabønner. Og skift kyllingen ud med kantareller. Det er ypperlig-ypperligt!

Køb kantareller, som ikke har suget flere liter vand. Det får dem til at koge på panden frem for at stege, hvilket gør dem seje, og det er noget dyrt vand, du køber. Kantarellerne skal være faste og tørre men ikke udtørrede. Rens dem forsigtigt for jord med en kniv. Der skal være en håndfuld til hver spisene. Steg dem gyldne i smør, salt, peber.

Per spisene koger du 2 dl kokosmælk op med en halv stang citrongræs i tynde skiver, fem skiver galangal, en korianderrod i skiver, 3 skiver skalotteløg, to skiver hvidløg, og en halv rød ‘bird eye’ chili (små thai-chili) uden kerner. Tilsæt svampe og smag til med limesaft, fiskesauce, sukker. Retten skal være salt, sød, sur og aromatisk. Tilsæt evt lidt fond for mere smag.

Tilsæt udblødte, kogte soyabønner (en håndfuld per mand), tynde strimler af rodfrugter (også en god håndfuld per mand), varm igennem, og hæld over kogte bånd af risnudler. Hakket koriander over.

Velbekomme!

Reklamer

One thought on “Thai-kantareller med soyabønner

  1. Pingback: Rode-hoved? | Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s