Græskarsalat

Denne salat er inspireret af Charlie Trotter – en mester udi al kogekunst.

Kog 150g grove brune, røde, eller sorte ris.

Del et mellem hokkaido-græskar eller tilsvarende andet græskar i fire. Kerner og tråde væk. Dryp med olivenolie og drys med salt og peber. Bag en halv times tid ved omkring 200 grader. Græskarkødet skal være blødt. Køl af.

Skær 5 stilke bladselleri i mellem-tern. Skær et syrligt æble i små tern. Vend med 2 spsk balsamico, den revede skal fra en citron, 1 dl jomfruolie (solsikke er godt), et lille ternet skalotteløg. Hvis din balsamico er god og dermed ikke for eddike-syrlig, tilsætter du saften fra en halv citron. Salt og peber. Lad trække lidt.

Lige før servering blander du hakket krudt (krydderurter) og en håndfuld græskarkerner i salaten. Ivend græskar-stykker uden skind og risene.

To-tre skulle gerne kunne blive mættet af denne salat.

Velbekomme!

One thought on “Græskarsalat

  1. Pingback: Rode-hoved? | Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s