Græskarsuppe med havets bacon

Retten er inspireret af Fergus Henderson.

Når du har lavet en salat med afkølede, dampede blåmuslinger, agurk, fennikel, hakkede kapers, hakket dild, hakket rødløg, citronsaft, salt, peber, har du den dejlige muslingefond til overs. Den er ligesom at tilsætte flæsk til en suppe indbegrebet af umami – bare endnu mere! Du kan anvende den til de fleste af dine favorit-grøntsagssupper.

Ud fra din mængde muslingefond bestemmer du, hvor meget suppe du vil lave. Hvis du har dampet 3 kg muslinger i rå vægt, burde du have fond nok til at lave suppe på et ok stort hokkaido-græskar.

Snit 2-3 løg i strimler og steg bløde ved lav varme uden at tage farve sammen med 2-3 snittede hvidløg og 2 snittede porrer.

Når løg og porrer er gennemsigtige og bløde, kommer du græskaret i 1-2 cm tern op i gryden samt tern af 3-4 tomater. Giv lidt mere gas og varm godt igennem. Tilsæt din muslingefond og spæd evt op med lidt mere af en anden fond, så det dækker.

Kog ved mellemvarme til græskarternene er meget bløde. Tilsæt kogte bønner for protein og fylde. Tilsæt en visk persille, timian, laurbærblade for smag. Smag til med salt, peber, citron.

Hvis du er i chili-hjørnet, tilsætter du din favorit chilisauce.

Velbekomme!

Reklamer

One thought on “Græskarsuppe med havets bacon

  1. Pingback: Dansk kød | Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s