Rødbede-tartar

Jeg ved ikke, om det er Erwin Lauterbach eller Jean-George Vongerichten, som fandt på denne konge-ret først. Never mind.

Proteinen kommer fra æggeblommerne, og hvad du måtte vælge som tilbehør.

Kog rødbederne, til de er møre. Pil dem. Der skal være lidt under samme mængde rødbeder i rumfang som kød, som når du laver bøf-tartar eller hest-tartar.

Kom rødbederne i din foodprocessor. Tilsæt rå rødbeder som svarer til 1/4-1/2 af de kogte rødbeder. Tilsæt en æggeblomme per mand samt dine favorit smagsforstærkere: Worchestershire Sauce, tabasco, salt, peber, hakkede kapers, hakkede cornichoner, dijonsennep, hakket krudt (krydderurter som persille, kørvel, estragon), lidt finthakket skalotteløg, ketchup, god olie men ikke for meget. Du bestemmer. Smagsforstærkerne skal fremhæve smagen af rødbede. Kør. Vil du have tartaren grov, stopper du nu. Skal den være finere, kører du lidt endnu.

Spises med grøn salat evt tilsat nødder og groft brød. Fritter virker ikke rigtigt hér.

Velbekomme!

3 thoughts on “Rødbede-tartar

  1. Pingback: Den syriske trykkoger | Husk at spise kød

  2. Pingback: Øv og æg | Husk at spise kød

  3. Pingback: Bo gør det | Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s