Smørrebrød uden kød

Det er lidt tungt engang imellem at spise smørebrød; måske fordi man har en tendens til at spise et stykke mere.

Det kan vi ændre lidt på ved at lave smørrebrød uden kød.

Uafhængigt af tungt eller let smørrebrød, er det bandlyst af anvende brød og ristet løg og mayo fra fabrik! Man behøver faktisk ikke smør på brødet, så længe brød og mayo ikke er fra fabrik.

Kartoffelmad: Kog nogle faste kartofler i vand så salt som havvand. Imens snitter du et halvt løg per mad fint i strimler og kommer det i en pose. Drys mel over og ryst posen (som du holder lukket!). Løgstrimlerne skal være komplet indhyldet i mel. Tag løgene op af posen uden melet i bunden, og kom det i en gryde rygende varm neutral olie eller andefedt (fedtet skal ikke fylde mere end 1/3 af gryden). Rør i gryden af og til. Når løgene er mørkgyldne, kommes de på køkkenrulle og drysses med fint havsalt. Lav den bedste mayo du kan. Brød i bunden, afkølede skivede kartofler ovenpå, salt og peber, mayo på, ristede løg på, karse på toppen.

Æg-og-tomat-mad: Da du selvfølgelig har lavet for meget mayo til dine kartoffelmadder, koger du nogle friske æg fra glade høns i 6-7 minutter. Afkøles og pilles under den kolde hane. Halveres og kommes på brød. Skivede tomater ovenpå. Salt og peber på. Mayo på. Karse eller brøndkarse på.

Avocado og tomat med grøn mayo mad: Nu er du blevet så glad for din hjemmelavede mayo, at du er parat til at produktudvikle den. Nu laver du nemlig mayoen med det hele æg og ikke kun blommen. Ved at bruge hviden også, bliver mayoen lidt mere let, og let skal den være, for den skal ovenpå avocado, som indeholder en del fedt. Rør en masse hakket estragon, kørvel og persille i mayoen. Skær avacadoen i skiver, og læg den på brød. Salt og peber på. Tomatskiver på. Grøn mayo på.

Kartoffel-svampe-mad: Til din kartoffelmad kogte du for mange kartofler. Steg først ligeså mange svampe i skiver som mængden af kartofler, til de har taget farve. På med lidt hakket skalotteløg og chili. På med kartoflerne i skiver, og steg til de er sprøde. På med lidt frisk timian og salt og peber. Lav så mange spejlæg, som der skal være madder. Svampe-kartoffelblandingen kommes på brød med et spejlæg ovenpå.

Velbekomme!

Reklamer

One thought on “Smørrebrød uden kød

  1. Pingback: Smørrebrød uden kød ligger faktisk rigtig godt i maven | Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s