Sager med rygeost-dild creme

Denne ret er inspireret af Erwin Lauterbach. For illustrationens skyld laves retten med hvide asparges. De fleste typer grøntsager kan bruges og gerne blandet. Cremen er smagt til med rygeost og dild – det kunne være andre smagsgivere.

Damp så mange hvide asparges i mundrette bidder, du/I kan spise i 1dl fløde per mand tilsat lidt kraftig grøntsagsfond eller en tsk eller to Oscar eller Irma fond, salt og hvid peber.

Imens damper du forsigtigt 300g frisk spinat per mand. Spinaten skal helst ikke falde for meget sammen men blot blive ‘lun’. Rist nogle skiver groft brød.

Op i en blender med flødesovsen (den skal smage halvkraftigt af grøntsager og være flødetyk – ellers kog ind, og juster med fond), 10g smør, 1 spsk rygeost, 1 spsk hakket dild per mand. Blend og smag til – evt med syre.

Nu har du en creme, og i den varmer du aspargesene op, uden at det kommer til at koge.

Spinaten uden for meget væske lægges i bunden af tallerkenen. Asparges ovenpå. Brød til.

Velbekomme!

One thought on “Sager med rygeost-dild creme

  1. Pingback: Dild, fløde, rygeost, spinat – og så det søde | Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s