Rabarberis med mynte-syltede jordbær, lakridskaramel og nødder

Denne kombi virker godt men kan også laves mere simpel. Start dagen før.

Kog 500g rabarber i mundrette bidder med rigeligt sukker, 2 dl vand, vanillestang (er den god 1/3 – er den ikke en hel) 5-10 min, uden at rabarberen går i smadder.

Sigt over i en anden gryde (gem massen til en anden dessert), og tilsæt 4-6 dl fløde. Mængden af fløde afhænger af din hang til sorbet kontra flødeis med smag. Varm op til 80 grader – evt sammen med 1 spsk mælkepulver (stabiliserer isen). Pisk 4 æggeblommer i, som man gør det (først den ene vej, og så den anden vej). Juster sødmen (evt med glukose, som stabiliserer isen), hvis massen ikke er sød nok (det er is, så den skal være sød). Køl helt ned, og kør på ismaskine.

Tag en håndfuld halve jordbær per mand, drys lidt sukker over, og vend hakket mynte i.

Lakridskaramel til 1 mand: Lav en karamel af 1 dl sukker og en spsk vand – evt halv brun farin. Den må gerne være mørk. Pisk 25g smør i. Tilsæt fløde, til du synes sovsen har sovsekonsistens. Kog ned, hvis den er blevet for tynd. I med lakridspulver eller koncentrat.

Is i bunden. Jordbær ovenpå. Sovs ovenpå. Drys med din favoritnød i hakket form – evt ristet forinden.

Velbekomme!

One thought on “Rabarberis med mynte-syltede jordbær, lakridskaramel og nødder

  1. Pingback: Dild, fløde, rygeost, spinat – og så det søde | Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s