Tærte med rug, spinat og andet godt

Som bekendt kommer der ofte noget godt ud af noget skidt. I tilfældet brødrene Koch fra Århus, der driver nogle glimrende madtempler, måtte de opfinde nogle nye måder at skabe velsmag til sig selv på, da de begge fik konstateret diabetes. Inspireret af brødrene denne tærte, som har en knækbrødslignende tærtedej og et magert og proteinholdigt fyld som følge af æg og skyr.

Tærten er til fire personer og kan sagtens laves i forvejen.

Varm ovnen op til 175 grader. Bland 200g rugmel og 50g hvedemel med 2 dl vand. Rul dejen ud på et meldækket bord, så det kan dække en tærteform af normal størrelse. Den overskydende dej kan du bage med, til den bliver helt sprød. Så har du dejlige, sprøde flager til ostebordet. Bag 12 minutter. Sænk ovnens temperatur til 160 grader.

Hak skalotteløg fint, så du ender op med en god håndfuld. Sauter i en pande med olivenolie, til de bliver bløde uden at tage farve. Kom et hakket ikke-kinesisk hvidløg på undervejs.

Imens damper du 750g frisk spinat (eller vrider vandet ud af en pose på 500g). Vend i løgmassen sammen med den fintsnittede skal fra en halv citron, 3dl skyr, 2 æg og 100g røget laks i fine strimler (eller skinke eller bacon eller…). Smag til med salt og peber.

Op i den forbagte tærteform. Hvis du synes, der kan være lidt mere fyld i tærten, kan du komme skiver af courgetter eller andet oveni. Dryp da med lidt olie og salt og peber. Bag 35-40 minutter til tærten bliver fast uden at tage for meget farve. Lad hvile 10 minutter inden spisning.

Kan med fordel spises med spæde salater vendt med balsamico, olivenolie, salt/peber og en masse krudt (krudt for krydderurter: estragon, kørvel, løvstikke, basilikum mv).

Velbekomme!

Reklamer

One thought on “Tærte med rug, spinat og andet godt

  1. Pingback: Er du i tærteform? | Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s