Pasta-otto med ærter og persille-pesto

Denne ret er inspireret af Alain Ducasse og den italienske risotto-klassiker, ‘Risi e Bisi’ (ris med ærter). Jeg har engang læst en opskrift af Ducasse, hvor han foreslår, man tilbereder pastaen, som var det risotto-ris. Pastaen bliver lidt blødere, end de fleste italienere nok vil ønske det. Til gengæld får den en god smag af sauterede løg, hønsefond, og olivenolie. Ærterne indeholder i øvrigt fibre og protein mv.

Kom et halvt finhakket løg per mand på en sauterpande sammen med en god sjat olivenolie. Steg løgene til de er bløde, uden at de tager farve. Tilsæt 90g penne pasta eller lignende per mand. Vend pastaen godt rundt, så den dækkes af olie og løg.

Tilsæt nu den bedste hønsefond, du har lavet selv eller købt, i små sjatter, så pastaen hele tiden lige netop er omsluttet den dejlige fond. Retten må ikke bulderkoge. Sådan fortsætter du cirka 20 minutter (sjovt nok den samme tid som det tager at lave risotto), indtil pastaen er lidt mere end al dente.

Imens laver du din persille-pesto med bredbladet persille-blade, olivenolie, citronsaft, parmesan, salt, peber, ikke-kinesisk hvidløg, solsikkekerner i en foodprocessor. En håndfuld persille per mand og resten justerer du op, så pestoen er grønnere end grøn og let syrlig med en god parmesan-sjæl.

Til to mand bælger du 500g hele ærter og kommer i pasta-panden cirka 5 minutter før, pastaen er, som den skal være. Kunsten er at ramme, at ærterne har fået varme nok og stadig er grønne på den ikke-militæriske måde.

Når pasta og ærter er færdige, vender du pesto nok i. Pastaen skal blot være klædt i pesto. Resten bruger du en anden dag til dampet fisk eller sandwich.

Er du en frækkert, kan du drysse god rogn fra stenbider, ørred, laks eller andet over retten.

Velbekomme!

Reklamer

One thought on “Pasta-otto med ærter og persille-pesto

  1. Pingback: Spiser vi for meget kød? | Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s