Gazpacho

Der findes en hel del mennesker, der ikke ved, hvad gazpacho er, og der findes en hel del mennesker, som bytter om på gazpacho og carpaccio. Da denne side mestendels beskæftiger sig med alternativer til kødproteiner, glemmer du bare carpaccio for nu.

I en blender kommer du til 2 store spaniere 5 friske tomater med masser af sol og dermed smag på bagen eller en god dåse med tomater. Ovenpå en skive godt hvedebrød uden kerner, en halv grøn peber uden kerner, en stilk bladselleri, et halvt til et helt fed ikke-kinesisk hvidløg efter temperament, en lille sjat god sheryeddike, et squeez citron samt en stor sjat mild olivenolie. Kør!

Nu smager du til med salt, peber, lidt mere hvidløg måske, lidt mere eddike, citron, olie måske? Lidt sukker måske?

Gazpachoen skal smage af sol og tomat. Grøntsagerne får tomat-umamien frem men de må ikke smage af sig selv. Syre, salt og sukker får tomat-smagen endnu mere frem. Suppen skal have lidt fedme fra olien – hvor meget bestemmer du.

Serveres iskold som forret med lidt olie dryppet over hver portion og godt brød til. Herefter en hel grillet fisk med friske krydderurter i bugen og grøn salat ved siden af.

Velbekomme!

2 thoughts on “Gazpacho

  1. Pingback: Åh Noma, Noma, Noma hvornår kommer den dag, hvor | Husk at spise kød

  2. Pingback: Kartofler fra i går med svampe og spejlæg | Madalkymi

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s