Spinat, ærter, hytteost på indisk

Denne ret er indisk i sin karakter uden at tænke i regioner.

Skaf de bedste basmitiris, din lokale inder-pakistaner kan levere (fx ‘Tilda’), og sæt over til to personer.

Tilsæt et finthakket løg til en sauterpande filmet med god rapsolie (rapsolie virker fantastisk i indisk mad! og er sundt). Stød i din morder eller whizzz i din kaffeblender 1 spsk bukkehornsfrø (sig fenugreek til din ‘inder’), 2 tsk spidskommen, 2 tsk korianderfrø, 2 nelliker fra ny pose eller 4 fra gammel, 4 kardemommekapsler, og tilsæt. Løgene skal blive bløde uden at tage farve. Tilsæt en tommelfinger hakket ingefær og to fed ditto ikke-kinesisk hvidløg. Tilsæt så meget hakket grøn chili, du føler for (dem fra ‘inderen’ har mere smag end supermarkedets fra holland).

Tilsæt 250-300 g spæd spinat og en god håndfuld ærter (frostærter virker ok). Tilsæt et bæger hytteost (omkring 200 g), når spinaten er blevet ‘blød’. Tilsæt en sjat fløde eller fed yoghurt – den fra ‘inderen’ – hvis retten føles lidt for tyk. Varm godt igennem. Tilsæt en lille håndfuld hakkede mynteblade.

Smag til med salt og citronsaft. Hvis du har været lidt for nærig med krydderierne, kan du komme lidt garam masala og mere hakket chili i.

Serveres ovenpå risene.

Velbekomme!

One thought on “Spinat, ærter, hytteost på indisk

  1. Pingback: Hyttesko og hytteost | Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s