Thai broc på den gode måde med æg

Kunsten ved denne ret er at bruge østerssovs og peber nok – god østerssovs og god peber. Kunsten er også, at broccolibuketterne skal være al dente og næsten skrigende grønne (modsat bløde og army-grønne).

Til to personer snitter du ingefær på størrelse med en gennemsnitlig tommelfinger samt 2 fed ikke-kinesisk hvidløg fint. Kommes i din bedste wok, når den halve dl olie er blevet rygende varm. Herefter tilsætter du broccoli-stammen, som du har snittet til mundrette bidder.

Når broccolibidderne har taget lidt farve og er på vej mod al dente, hælder du de fine små broccoli-bukketter i wokken, som du netop har lavet. Sauterer med, indtil du kan se en fin grøn farve komme frem på buketterne. På med en halv dl god østerssauce (den med mest østers i), en kvart dl soya samt ligeså meget firskkværnet peber, du synes. Wokken tages af blusset, når bukketterne er maks grønne. En god håndfuld hakket, sød thai basilikum blandes i retten.

Spises med de bedste jasminris, du kan få fat i, samt et stort pocheret æg fra en glad høne per mand.

Velbekomme!

One thought on “Thai broc på den gode måde med æg

  1. Pingback: Fra broccoli til Rockefeller | Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s