Oyster Rockefeller

Dette er min version. Jeg laver ikke den hemmelige, grønne sauce men sauterer spinat. Jeg griller ikke østerserne men drysser færdig pikant rasp over dem, og luner dem i ovnen (eller på grillen!).

Du skal bruge minimum 3 store østers per person (størrelse A el B). Østers fra Limfjorden er perfekte til denne ret eller gerne ‘Pousse en claires’, hvis din fiskepusher kan skaffe dem. Åbnes, tages ud og kommes i en skål. Per østers rengør du den dybe skal-halvdel.

Tag noget lyst brød uden kerner af et par dages alder og riv det til rasp på dit bedste rivejern. Du skal have en spsk rasp per østers. Steges sprødt i smør eller olivenolie sammen med hakket ikke-kinesisk hvidløg, hakket persille, revet citronskal, salt, peber. Du skal ende op med en salt og pikant rasp. Du kan også tilsætte bittesmå tern af bacon og eller revet parmesanost og eller salvie og eller en anden favorit.

Sauter spinat, så du har en god spsk per østers.

Spinat i bunden af skallen. Østers ovenpå (østerssaften kan du tilsætte en bloody mary, hvis du tør). Drys med pikant rasp. Lunes ved 100 grader C til østerserne er faste men ikke tørre – hellere giv dem for lidt end for meget.

Spises som forret og er efterfulgt af fx macaroni and cheese med blomkål tilsat et komplet måltid. 

Velbekomme!

One thought on “Oyster Rockefeller

  1. Pingback: Fra broccoli til Rockefeller | Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s