Kødfri Eggs Benedict, please

Inspiration fra Manfreds.

Har du et abstinensfremkaldende behov for Eggs Benedict? og vil du gerne prøve en lettere version end den med skinke? Så pakker du et knoldselleri per to spisende ind i staniol, næste gang din ovn skal varme på over 200 C i 45 minutter. Kan gemmes et døgns tid i køleskabet uden problemer.

Skræld sellerien, og skær den i tommelfinger-tykke skiver. Rist skiverne i god olie og drys med friskkværnet peber og (røget) salt.

Rist skiver af godt groft brød.

Pocher 2 æg per person af den bedste og friskeste slags, du kan opdrive.

Hav en håndfuld brøndkarse parat per spisende, eller sauter 250-300 g spinat per to spisende.

Lav hollandaise sauce  per to spisende af to friske æggeblommer, det klarede smør fra en halv pakke smør, citronsaft, salt, peber. Saucen må gerne have god syre.

Brød på hver tallerken. Knoldselleri ovenpå. Brøndkarse eller spinat ovenpå. Æg ovenpå. Sauce ovenpå.

Lur på sofaen.

Velbekomme!

One thought on “Kødfri Eggs Benedict, please

  1. Pingback: Sæson for god smag | Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s