Tortillas med scrambled eggs, avokado og varm tomat-salsa

Æg er en god kilde til protein. Avokado er en god kilde til fedt. Vi skal da vist låne lidt fra Rick Bayless og lave tortillas med scrambled eggs, avokado og varm tomat-salsa.

Mexikanerne er glade for at anvende svinefedt i deres madlavning. Hvis du har glemt at gemme svinefedtet fra sidst, du langtidbraiserede en ribbenssteg, kan du evt bruge andefedt. Salsa: I fedt eller olie steger du et strimlet løg, uden at det tager farve. Når løget begynder at blive gennemsigtigt og blødt, tilsætter du et hakket fed ikke-kinesisk hvidløg samt hakket grøn chili befriet for kerner og membraner alt efter dine Scoville-ambitioner. Når chilien begynder at se blødere ud, tilsætter du en dåse flåede tomater, salt, peber og en halv tsk sukker, hvis dine tomater er lidt skarpe og syrlige i smagen. Jeg synes, salsaen skal være lidt tyk. Der er nok salsa til 3-4 mand.

Er du så heldig at have friske, smagsfyldte tomater ved hånden, kører du 3-4 af dem i foodprocessoren med samme andre ingredienser som ovenfor samt en lille håndfuld koriander og lidt lime eller citronsaft: Salsa mexicana! Udelad da koriander i æggemassen længere nede.

Lun dine tortillas i ovnen. Hvis du kan finde tortillas lavet af majsmel, får du en mere original oplevelse. Hvis du laver dem selv, er du en helt (mel og presse kan købes hér).

Pisk 2 æg (jo friskere og jo gladere høns jo bedre!) sammen med salt og peber per spisende individ, og kom massen på en pande med fedt eller olie. Skrammel æggene det bedste du har lært, og tilsæt en skivet avokado samt en håndfuld revet fast ost (cheddar, gouda, vesterhavs) og en håndfuld hakket koriander per 4 æg. Pres en lime eller en halv citron over herligheden.

Fyld ægge-avokado-blandingen i dine tortillas og kom lidt salsa ovenpå.

Tilsæt evt lidt strimlet hvidkål, som du har drysset med lidt salt og sukker 10 minutter forinden, for god crunch, sundhed og friskhed til retten.

Velbekomme!

2 thoughts on “Tortillas med scrambled eggs, avokado og varm tomat-salsa

  1. Pingback: Sa’ do avokado? | Opslagstavlen

  2. Pingback: Master hvad? | Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s