Pizza no Man vs Food

24 timer før: til 2-3 personer hælder du 200 g hvedemel (med proteinindhold over 11 g per 100 g), 50 g rugmel eller grov hvedemel,  5 g gær, 1 tsk groft salt og 1,5 dl vand i skålen til din køkkenmaskine og giver den 10-15 min på lidt hurtigere en langsom med dejkrogen. Dejen skal være let fedtet og smidig, når du trykker en lille klump mellem tommel og pegefinger og skiller dem ad. Juster med vand/hvedemel, så du når det resultat. Skrabes over i en skål af den dobbelte størrelse af dejen, der ‘filmes’ (med film), og sættes i køleskabet.

1 time før afgang: Tag dejen og 250g mozzarella ud af køleskabet.

Skræl 6 mellem kartofler (fast type eller mellemfast type – fx ditta) og kog dem møre. Når de er afkølede nok, skærer du kartoflerne i 5mm skiver.

Dræn saften fra en dåse hele flåede tomater (jo bedre tomat jo bedre pizza – de hakkede er af dårligere kvalitet) og brug saften, når du næste gang (indenfor et par dage) skal fremme umamien i en ret. Hak tomaterne groft i en foodprocessor.

Tænd ovnen på max varmluft, når der er en halv time til afgang.

Lav en sovs af 4 rensede saltede ansjoser eller 8 ansjosfilletter i olie, 1 dl mild olivenolie, 1 mellem rødløg i strimler, hakket frisk rosmarin fra 12 cm gren, to fed ikke-kinesisk hvidløg i skriver, salt og peber. Vend kartoflerne i.

Skær mozzarellaen i skiver. Riv 50g parmesanost.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Form den til en tynd pizzabund, der er på størrelse med en bradepande, det bedste du har lært med enten hænder, pind eller kagerulle. Op i bradepanden, på med tomatsovs, på med kartofler i rosmarinsovs, på med mozzarelle, på med parmesan. Bages 10-15 min på nederste rille til den ligner en færdig pizza.

Velbekomme!

Reklamer

One thought on “Pizza no Man vs Food

  1. Pingback: Man vs Food eller Man vs Man « Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s