Okonomiyaki med the works

Okonomiyaki (o-konomi-yaki) er en japansk mad-pandekage. Den er grim som en forladt slidbane på en øde landevej, en gråvejrsdag, et sted du ikke har lyst til at være.

Okonomiyaki smager fantastisk og er hyggelig at spise i slices sammen med gode venner eller familie. Evt med lyset slukket.

Okonomiyaki er klimavenlig uden at være fattig på protein. Den består mestendels af hvidlig kål, og i min version tilsætter jeg lidt rodfrugter.

Du starter med Okonomiyaki saucen: Varm følgende ingredienser op i en gryde og afkøl (nok til 4): 1 dl ketchup, 1 spsk Worchestershire Sauce, 1 tsk dijon sennep, 2 spsk sake, kinesisk risvin eller tør sherry, 1 tsk soya, 2 spsk brun sukker, 1 tsk hakket frisk ingefær, 1 tsk honning. Saucen skal være ligeså sød, sur, salt som din favorit bbq sauce.

Så strimler du mest kål (hvidkål, spidskål) men fx også gulerødder, selleri, pastinak, persillerødder, kålrabi. Der skal være en mængde svarende til den skål, du kan lave med dine hænder (håndfuld med begge hænder) per person. Du skal tænke på, at grøntsgaerne skal have lige lang tid og være lige meget tilberedte, så hvis du bruger spidskål, skal de andre grøntsager være tyndere strimlet, end hvis du bruger hvidkål.

Find en ‘slip let’-pande, der er stor nok, og sauter grøntsagerne i neutral olie til kålen er blevet gennemsigtig uden at være al dente. Drys med lidt salt og peber undervejs.

Imens laver du en pandekagedej af 1,25 dl hvedemel, 1 dl vand og 1 stort æg per person. Smag til med salt. Dejen skal være tyk som til amerikanske pandekager (noget tykkere end dej til de ‘danske’ ditto)

Når kålen er blevet gennemsigtig uden at være al dente, hælder du dejen over grøntsagerne og trykker massen lidt ned med en palette.

Nu laver du en salat af agurk og kålrabi eller kinaradisse. Salaten skal være et friskt tilbehør til pandekagen. Skær agurken uden kerner i små 1×1 cm tern. Gør det samme med kålrabi eller kinaradisse. Op i en skål. Drys med god havsalt og sukker, så grøntsagerne smager dejlig salt og lidt sødt. Lad stå. Lige inden servering hældes evt væde fra bunden af skålen fra, og grøntsagerne tilsættes sriracha sauce efter temperament.

Når dejen er ved at være fast som en pandekage over det hele, og grøntsagerne er lidt blødere end al dente, stikker du alle de håndpillede rejer (à la dem fra Grønland), du orker, ned i okonomiyakien.

Når pandekagen er færdig, tager du et fad og vender den ud på det. Skær i slices, drys med hakkede forårsløg. Server med god mayo til og Okonomiyaki sauce samt agurk/kålrabi salaten.

Velbekomme!

Reklamer

One thought on “Okonomiyaki med the works

  1. Pingback: Vil du være Pølse Else Pelse eller Fiskefrikadelle Freddy Fræk? « Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s