Bønner, grønkål, ris på japansk

Som den gode student udi det kødfrie du er, har du altid en balje udblødte, kogte bønner stående i dit køleskab til at protein-peppe en vegetarret med. Kun varierer du farven på bønnerne alt efter planeternes placering og dit humør.

Som den gode student udi det japanske køkken du er, har du japanske sushiris og japansk soya på lager. Du ved allerede, at langt de fleste japanske fødevarer inkl eddike og nudler som udgangspunkt er alle andre asiatiske produkter overlegne i smag og konsistens (og pris…). Du ved også, at flere og flere japanske produkter kan købes i asiatiske fødevareforretninger.

Du skal tilberede 3 små retter, og første ret er ris. Sæt en gryde med sushiris (og et stykke kombu hvis du har) over ilden passende med antal spisende – gerne brune. Når risene er færdige drypper du med lidt japansk soya og god dansk kvalitetsrapsolie. Har du lidt kimche-sovs, smager det godt til.

Imens sætter du en lille håndfuld skåret, tørret wakame tang i blød i koldt vand (protein-pep). I en anden skål laver du en dressing af citron, riseddike, lidt sake (eller sherry), salt og peber og god rapsolie. Der skal være nok dressing til, at den kan være dressing på en håndfuld kogte bønner per person og tangen. Bland sammen.

Til slut piller du en håndfuld grønkål per person fra stilkene og i mindre stykker og damper dem, til du synes, de er værd at tygge i – gerne med den fine, grønne farve i behold. Afkøles. Imens laver du en dressing af 1 spsk tahini (protein-pep) og 1 spsk soya og 1 tsk sukker per mand. Blandes med den afkølede grønkål.

Servers individuelt i små skåle, eller hvad du synes.

Velbekomme!

Reklamer

One thought on “Bønner, grønkål, ris på japansk

  1. Pingback: Kig til Japan, protein-pep, og så er der Nobu yum yum! « Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s