Tartiflette

Skulle du nogensinde komme forbi Vinay i nærheden af Grenoble, serverer byens Pizza-hus en udsøgt pizza med snegle. De serverer også en Tartiflette, som folk kommer langvejsfra for at smage. Det er utroligt, hvad lidt bacon kan gøre ved en ret ellers uden kød. Tartiflette går godt sammen med en rustik salat med rodfrugter, friske krydderurter som kørvel, estragon, basilikum og en god vinaigrette.

Retten er en kartoffelret, så du skal portionere med det antal kartofler, som du/I skal spise for at få stillet jeres sult. Husk plads til salaten! Jeg kan bedst lide retten med faste kartofler, fx sorten exquisa.

Kog kartoflerne og skær dem i mundrette bidder. Skær imens 50g bacon i tændstik-tynde strimler og steg strimlerne sprøde i lidt olivenolie. Snit et halvt løg per person og steg blødt på panden med bacon. Løgene må ikke tage for meget farve.

Fordel kartofler, bacon, løg i et ovnfad og drys med friskkværnet sort peber og lidt frisk timian. Hæld fløde ved så det næsten dækker. Skær 50g ikke-for-lagret Reblochon per person i mundrette bidder og stik dem ned i kartoffel-massen. Juster med salt. Er du fræk, river du lidt Cantal over for endnu mere oste-umami.

Gratinerer i ovnen ved omkring 200 C til retten er rygende varm og har fået en brunlig overflade.

Velbekomme!

Reklamer

2 thoughts on “Tartiflette

  1. Pingback: Gamle gris « Husk at spise kød

  2. Pingback: Man vs Food eller Man vs Man « Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s