Pastanak

Lidt bacon i pastaretten giver meget igen. Denne ret er inspireret af Mario Batali.

Sæt gryden med pastavandet over ilden.

Skær 50g bacon per person i tændstik-tynde strimler og steg dem sprøde i lidt olivenolie. Tilsæt et halvt strimlet rødløg per person til panden og steg blødt, uden at løget tager for meget farve.

Skræl en stor pastinak per person, halver på langs og skær 3-4 mm tynde ‘måner’ ud. Du kan også bruge persillerod eller selleri. Tilsæt til bacon-løg-panden sammen med 20g smør per person. Hak et halvt ikke-kinesisk hvidløgsfed per person og kom ved samt den revne skal fra en halv citron og et par stilke hakket bred persille per person. Sauter til rodfrugten er al dente. Hæld en sjat vand på rodfrugterne og skrab i bunden af panden. Nu har du sovs!

Hvis du er heldig er det cirka på samme tid, som din pasta er al dente. Da sovsen er olie og smør-baseret, går frisk pasta godt til denne ret. Bland med bacon-partinak-blandingen og tilsæt revet parmesan (eller Vesterhavsost!). Juster med salt, peber, og evt citronsaft.

Velbekomme!

Reklamer

3 thoughts on “Pastanak

 1. Pingback: Gamle gris « Husk at spise kød

 2. Hej!

  Jeg arbejder for Findeopskrifter.dk, hvor brugerne kan søge gennem tusindvis af opskrifter fra Dansk mad websteder og mad blogs.

  Jeg har bemærket, at du har et stort antal af lækre opskrifter i din blog, og jeg vil gerne foreslå dig at tage et kig på vores Topp Mad Blog afsnitt her: http://www.findeopskrifter.dk/madblogstoppen

  Hvis du ønsker at tilføje din mad blog til listen, følge vejledningen her: http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Vores koncept er allerede live i de øvrige Skandinaviske lande samt i Syd- og Centraleuropa, og vi leverer tusindvis af besøgende til mad bloggere dagligt.

  Forhåbentlig vil din egen mad blog også være op til toppen!

  Varm hilsen,

  Elin
  Findeopskrifter

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s