Hughs kinesiske radise- og oksetern i æblejuice

Inspireret af HughFearnley-Whittingstall.

Radiser og lignende – inklusiv majroer, glaskål og kålrabi – er super gode rå som tilberedte for friskhed og skarphed i alle typer mad. Står der gulerødder i opskriften, kan du skifte halvdelen ud med radiser – gælder ikke gulerodskagen, suppen, isen etc… De smager rigtig godt stegt i andefedt, og i New York er man vilde med at dyppe dem i smeltet smør og lad smøret størkne, som man ville gøre det med jordbær dyppet i chokolade. De fylder noget uden at indeholde masser af energi, så hér er tale om seriøs slankekost (som kan opveje lidt af andefedtet eller smøret, hvis det er tilberedningsmetoden).

Og det at de fylder og giver friskhed/skarphed, gør dem i stand til at være gode kød-reducerende gæster.

Brun 100g oksekød per person fra nakke eller lår skåret i tern på størrelse med en halv tændstikæske i neutral olie. Tilsæt 10 cl æblejuice og 1 cl mørk soya eller 2 cl lys soya per 100g oksekød. Tilsæt en tommelfinger hakket ingefær og 2 fed ikke-kinesisk hakket hvidløg og 1 tørret rød chili per 400g kød. Lad retten simre uden låg til kødet kan tygges med dine øjenlåg. Tilsæt evt vand undervejs, så retten ikke simrer tør. 10 minutter før retten er færdig tilsætter du samme mængde ternede radiser eller kålrabi, som kødet fyldte i en skål. Sovsen skal have lettere tyk konsistens.

Spises med ris og en gang sauteret hvidkål (el bok choi, sølvbede, savoy) med østerssovs, soya, friskkværnet sort peber og hakket frisk koriander.

Velbekomme!

One thought on “Hughs kinesiske radise- og oksetern i æblejuice

  1. Pingback: Kendisser og radiser « Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s