Dampede østers på smør-smurt grønlig kål

Lånt fra Noma.

Du lægger en tennisbold på et stykke papir, og lyser på den med en stærk lygte 30 cm lige over den. Samtidig tegner du en cirkel på papiret rundt om dens skygge. Så meget grønlig kål (savoy, grøn, sort mv) skal du bruge per østers – halvdelen hvis dine østers er små. Damp den og skyld den under koldt vand, så den beholder sin flotte, grønne farve. Læg kålen til tørre på noget vandsugende.

Åben dine østers og put dem i en gryde. Rens og vask den nederste skal – den skal du servere dine østers i. Lav beurre monté. Giv dine østers et ultrakort opkog – de må ikke blive seje.

Dyp kålen i smøret, og fordel i skallerne. Læg en østers ovenpå hver kålbund.

Velbekomme!

2 thoughts on “Dampede østers på smør-smurt grønlig kål

  1. Pingback: Beurre monté « Madalkymi

  2. Meget morsomt :-)…… for dem der er for dumme til at vide hvad en håndfuld “grønlig” kål er…😉 Lommelygte + tennisbold??? Jesus!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s