Beurre monté

Smør og grøntsager smager godt. Smør og fisk smager godt. Smør og kylling smager godt. Med videre…

En måde at bruge mindre smør på, når man ville have sovset et emne som grøntsager eller kød/fisk ind i smør er at sovse emnerne ind i beurre monté, en smøremulsion, som er yndet af blandt andet Thomas Keller og René Redzepi. Man dypper emnet i emulsionen og løfter det over på det, man vil servere maden på/i.

Min version er at varme den mængde vand op til kogepunktet, som svarer til 1/3 i vægt af den samlede mængde, du vil lave. Af blusset med gryden og i-pisk tern af smør, der svarer til 2/3 af den samlede vægt de vil lave. 1 dl vand og 200 g smør giver cirka 3 dl beurre monté.

Prøv denne tilgang fx med østers og kål.

2 thoughts on “Beurre monté

  1. Pingback: Dampede østers på smør-smurt grønlig kål « Madalkymi

  2. Pingback: Brd Price koger Kirsten « Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s