Æggehvide-frittata

Jean-Georges Vongerichten vil gerne piske hviderne luftige for at undgå, at massen bliver for gummi-agtig. Jeg synes derimod, at JGVs hvider bliver lidt for luftige. Ved at bage frittataen i ovnen ved 200 grader eller varme den op på svagt blus har jeg opnået fine resultater.

Steg en god håndfyld fyld per mand på en pande i olivenolie til fyldet er næsten al dente. Salt og peber på undervejs. Fyld kan være alle slags grøntsager inklusiv rodfrugter: asparges, courgetter, kartofler, selleri, spinat, kålrabi, græskar, pastinak, peberfrugter, sølvbeder (blancheres inden), grønkål (blancheres inden), sortkål (blancheres inden), jordskokker mv.

Pisk 4 hvider per mand med lidt salt og peber og hæld over fyldet. Varm langsomt op.

Når æggehviden er næsten stivnet (resten sker på eftervarme) kommer du en lille håndfuld ternet feta eller gedeost på per mand. Kan du ikke lide ged, bruger du en ko-feta.

Drysses med hakket koriander eller persille. Ketchup, anden tomat-sauce, chili sauce til.

Velbekomme!

One thought on “Æggehvide-frittata

  1. Pingback: Vil du hvide mere? « Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s