Vietnamesisk fest

Skal der være fest i Vietnam, skal der være friske forårsruller – i hvert fald, når jeg er dér…

Fiskesovs kommer i meget forskellige kvaliteter og er ofte produceret udenfor Vietnam. Kig efter en sovs med højt indhold af fisk og lavt indhold af salt. Kan du få fat i en sovs fra Vietnam, bliver du glad. Risnudler og rispapir fra Vietnam har også ofte en lidt mere fast struktur og bedre smag.

Du starter med at lave nuoc cham (sovs til at dyppe i): 1/2 dl af følgende blandes: citronsaft, fiskesovs, vand, sukker, riseddike. Tilsættes 1/2 tsk frisk-stødt peber,  samt finthakket frisk rød chili og ikke-kinesisk hvidløg efter temperament. Det hele rystes eller piskes sammen. Dyppelsen skal være sød-sur-salt-skarp. Juster evt.

Pluk kødet af ande-gåseresterne og lun det langsomt i lidt ande-gåsefedt på en pande.

Tag en skål, der kan rumme en god portion råkost til det antal personer, du laver mad til. Finsnit lige dele af kål (rød, hvid, rosé!), gulerødder, og andre rodfrugter til skålen er næsten fuld. Tilsæt hakket koriander (og hvis det skal være helt vildt: ditto mynte og sød basilikum) efter temperament. Hæld lidt nuoc cham ud over, så råkosten bliver marineret. Lad stå 10 min.

Nu er du klar til at lave ruller af rispapir, marineret råkost og lunet fugl. Rullerne dyppes i nuoc cham.

Det er hyggeligt at lave rullerne sammen med nogen, efterhånden som de skal spises. Hvis du ikke er til at lave ruller, blander du blot råkosten og fuglen med kogte, letafkølede risnudler og spiser retten fra skål eller tallerken.

Kunsten er at bruge så lidt kød, at kødet bliver et krydderi sammen med alt det andet.

God fest og velbekomme!

2 thoughts on “Vietnamesisk fest

  1. Pingback: For resten « Husk at spise kød

  2. Pingback: Man vs Food eller Man vs Man « Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s