Rød karry uden and delvist fra Peru

Jeg er ikke thai-ekspert, men denne røde karry virker godt til grøntsager, fordi den ikke indeholder den skarpe rejepasta, og de friske røde chili giver en sødme og mindre skarphed end de tørrede ditto. Retten har fået et pust fra Peru, da risen er skiftet ud med quinoa for at tilføje protein til retten.

Den røde karry pasta bliver til, ved at du kører følgende i din (mini)foodprocessor, indtil massen er fin: ingefær på størrelse med en tændstikæske, 4 fed ikke-kinesisk hvidløg, 2 soignerede stilke citrongræs, 5 pillede skalotteløg af mellemstørrelse, 4 frosne limeblade (tørrede går ikke – friske gør dig til en helt), 1 frisk rød chili befriet for hinder og kerner af samme størrelse som den længste pegefinger i huset,  1 tsk ny-stødt spidskommen og ditto tørret koriander og en halv ditto hvid peber. Tilsæt evt lidt vand for at hjælpe processen undervejs. Hvis du har tilsat en chili, der smager mildt, når du smager på et stykke fra den spidse ende, tilsætter du roligt én mere af samme slags.

Nu er der 30-40 minutter, til du skal spise.

Tag en gryde, der skal kunne rumme alle grøntsagerne, og bring en halv liter god kokosmælk i kog (spørg i din lokale thai-biks, eller køb Irmas ‘udvalgte’ kokosmælk, når den er på tilbud). Tilsæt den røde karry og så meget fiskesovs, at mælken er let salt.

Sæt kogningen af quinoaen i gang i en anden gryde som anvist på indpakningen.

Imens kokosmælken går mod kogepunktet, tilsætter du grøntsagerne i det tempo, du får dem hakket i i mundrette bider. Du vælger den mængde grøntsager af forskellige smage, farver og teksturer, som gør jer der skal spise mætte.  Hvis du har erfaring med, at nogle grøntsager koger hurtigere end andre, starter du med dem.

Når grønsagerne har bid uden at være for bløde, smager du retten til med limesaft og evt mere fiskesovs for salt. Tilsæt hakket koriander, hvis du er til det.

Spises med quinoa i bunden af tallerkenen og evt hakkede, ristede peanuts (mere protein) og mere hakket korinander drysset over.

Velbekomme!

Reklamer

One thought on “Rød karry uden and delvist fra Peru

  1. Pingback: Den nye ris fra landet med de grønne asparges « Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s