Marinerede rodfrugter med linser og ‘pocheret’ æg

Denne ret er stærkt inspireret af Erwin Lauterbach, som er en mester i at få alt men især grøntsager til at smage fantastisk. Marinaden er med til at fremhæve grøntsagernes smag, så den må ikke være for dominerende. Man kan koge linser blot med salt, men hvis man tilsætter smag til vandet (fx Irmas grøntsags’fond’ eller suppeurter) får linserne en bedre smag. Tilberedningen af ægget er den nemme måde at ‘pochere’ på.

Du tager 3-4 forskellige typer rodfrugter i rigelige mængder (fx gulerod, selleri, kålrabi, pastinak) og skræller og skærer ud i tændstikæske-størrelse. Du skal ende op med en pæn bunke rodfrugter på hver tallerken per person. Dampes i ovn ved 200 C ved at overdække ovnfadet med tætsluttende staniol. Rodfrugterne må gerne have lidt bid. Det tager cirka en lille time.

Imens koger du linserne som anvist på pakken med smag tilsat som beskrevet ovenfor. 75-100 g per person.

Så laver du marinaden ved at blende 1 spsk karry, 1 spsk tandori masala, 1 hakket fed ikke-kinesisk hvidløg, 1 spsk groftstødte fennikelfrø, 1 dl neutral eller god rapsolie, salt, peber, 2-3 spsk citronsaft, 1 håndfuld kørvel. Juster den samlede mængde marinade efter mængden af rodfrugterne.

Kog dine æg, som du gør, når du laver blødkogte æg. Køl æggene i koldt vand og pil dem under den kolde hane (hjælper til at få skallen af nemt), når de er kølet godt af.

Bland linser og marinaden i rodfrugterne og mariner 10 minutter. 5 minutter inden servering hælder du meget varmt vand over æggene og lader stå 1 minut.

Anret på individuelle tallerkener med et æg på toppen, som du lige flækker, så det kun hænger sammen i den ene ende. Serveres evt med græsk yoghurt blendet med garam masala, salt, peber.

Velbekomme!

Reklamer

One thought on “Marinerede rodfrugter med linser og ‘pocheret’ æg

  1. Pingback: Puy! Linse Kessler « Husk at spise kød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s