Rar hare

Hareryggen befrier du for ben og sener og ruller den i salt og frisk, grov, sort peber og steger hurtigt på en hed pande filmet med olie. Vend kødet hver 20. sekund indtil det føles rødt og ikke råt, når du trykker en finger ned i det. Hæld en sjat cognac på de sidste 10 sek. væk fra emhætten. Hvil kødet, mens du hælder fløde og fond på panden og laver en god sauce justeret efter din smag. Spises eksempevis med pommes frites og sauteret grønkål.

For- og bagende skærer du i 8 stk og bruner i olie. Salt og peber på. Drys lidt mel over. Tilsæt vin (du vælger farve) og tomat (evt lidt vand), så det dækker. Lad retten simre overdækket (bedst gjort i ovn ved ca 150-175 C) til kødet falder fra benene. Nu kommer det sjove: Tilsæt urter og grøntsager i henhold til, om din haregryde skal være dansk (hvidløg, løg, rodfrugter, suppevisk), italiensk (+ bladselleri og citron), spansk (+ røget paprika), mexicansk (- røget pabrika, + ancho og chipotle chili eller andre favoritter) etc og simmer med den sidste time (alt efter størrelsen på urterne). Med held og erfaring finder du ud af, hvornår den sidste time starter. På den måde giver urterne smag til retten og kan spises med uden at være for bløde. Pil kødet fra benene. Reducer evt sovsen for mere smag og konsistens, mens kød og urter holdes varme. Hvis du har lavet en pastasovs, kan du med fordel håndblende sovs og urter lidt samt trevle kødet.

Er retten dansk, kan du drysse med hakket bredbladet persille og peberrod samt evt justere med lidt fløde og spise kogte kartofler til. Er retten italiensk kan du drysse med hakket bredbladet persille og mynte og spise polenta eller brød til. Er retten spansk kan du drysse med hakket bredbladet persille  og spise stegte kartofler og grønne pebre til. Er retten mexicansk kan du drysse med hakket koriander og spise tortillas, revet ost, creme fraiche og limesaft til.

Velbekomme!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s